Informasjon‎ > ‎Arkiv‎ > ‎

153 stoler

Det siste året har det ofte vært manko på stoler på møtene i Misjonssenteret. Vi har 50 stoler i møtesalen, og har supplert med noen gamle og velbrukte stoler i tre sorter for at folk skal kunne sitte.

Av Ole Kristian Sameien
De nye stolene er grønne og gode og sitte på. Fargen er litt finere enn på bildet...
De nye stolene er grønne og gode og sitte på. Fargen er litt finere enn på bildet...
På grunn av mangelen på skikkelige stoler har styret jobbet med å få tak i 30 nye stoler av samme typen som de nyeste stolene vi har fra før. Etter en ringerunde rundt til diverse leverandører ble det klart at den aktuelle modellen var gått ut av produksjon. Men at en lignende modell, med tilsvarende stoff, ville koste oss circa en tusenlapp per stykk.

Styret syntes dette ble i dyreste laget, særlig i en tid der vi ser etter nye lokaler. Hva om vi ikke fikk tak i denne modellen eller samme stoffet når lokalene var på plass? Derfor ble det bestemt at vi skulle se hva som fantes på bruktmarkedet.

153 stoler
Allerede dagen etter styremøtet ble det funnet en annonse på Internett. Kulturhuset i Koppang skulle kvitte seg med 145 konferansestoler. Vi kastet oss i bilen for å se nærmere på stolene, for møtestoler kan ikke kjøpes uten at de er behørig prøvesittet.

Vel framme kunne vaktmesterne fortelle at de hadde fintalt antallet, og funnet ut at de hadde 153 til salgs! Hvis vi ville kjøpe alle, skulle vi få en god ”pakkepris”. Stolene var fine de, og ikke minst gode å sitte i. Det endte med et ”itt’no knussel. Je tek dom alle...” for 15000 kroner, halve prisen av det vi måtte gitt for 30 nye!

153 fisker
De bibelkyndige blant oss vet at 153 ikke er et hvilket som helst tall. Da Jesus sto på stranden og ba disiplene kaste garnet ut på høyre siden av båten, fikk de 153 fisk (se Joh 21,11). Teologene har spekulert mye i hvorfor antallet fisk blir gjengitt i denne teksten. Teoriene er mange og til dels spekulative. Noen sier at 153 er antallet folkeslag man kjente til da evangeliene ble kjent. Fiskefangsten blir dermed et symbol på misjonsoppdraget, at evangeliet skal nå ut til alle folkeslag.

Det er ikke sikkert at denne teorien har så sterk teologisk forankring. Men det er likevel en oppbyggelig tanke. Det er jo dette vi ønsker å være med på i forsamlingen: Guds store redningsaksjon – både internasjonalt og lokalt her på Hamar.

Vi må lagre de overflødige stolene inntil vi får større lokaler. Kanskje vi kan få se på de 153 stolene som et tegn fra Gud om at han ikke har glemt oss selv om det drøyer med en permanent løsning i nye lokaler? Fortsett og be om at det må ordne seg med nye lokaler, og at alle de 153 stolene kan bli brukt av mennesker som vil høre Guds ord.
Oppdatert 05.09.06
Comments