Informasjon‎ > ‎Arkiv‎ > ‎

Et internasjonalt fellesskap

Torsdag 2. februar ble det arrangert en internasjonal samling på Hamar. Dette var den første samlingen som den internasjonale gruppen arrangerte i Misjonssenteret.

Av Ole Kristian Sameien
Det var en fin flokk som møtte opp i Misjonssenteret på samlingen for den internasjonale gruppen. (Foto: O. K. Sameien)
Det var en fin flokk som møtte opp i Misjonssenteret på samlingen for den internasjonale gruppen. (Foto: O. K. Sameien)
Den internasjonale gruppen i NLM Hamar Misjonsforsamling så dagens lys høsten 2005, og de første samlingene ble holdt i private hjem. Den internasjonale gruppen ønsker å være et inkluderende fellesskap med fokus på verdier som tverrkulturelle vennskap, sosialt samvær og god mat. Evangeliet om Jesus Kristus er også et viktig aspekt ved samlingene. Det er Magne Rydland, Annbjørg Løitegård og Mezgebu Fufa som er initiativtakere til opplegget.

Første samling i Misjonssenteret
2. februar var tiden inne for første samling i Misjonssenteret på Hamar. Før denne torsdagen hadde invitasjonene gått ut til mange i Hamar-området.

Det var mange, spesielt fra asylmottaket på Furnes, som hadde meldt sin ankomst på forhånd. Etter hvert ble det fullt rundt langbordet som var satt opp. Magne ønsket alle velkommen, og en ungdom fra Iran spilte et stykke på piano for den fremmøtte forsamlingen. Etterpå sang forsamlingen Amazing grace før alle forsynte seg av den gode maten Saba fra Etiopia hadde laget.

”Follow me!”
Etter måltidet fortsatte programmet med pianospill og sang. Magne informerte om virksomheten i NLM Hamar Misjonsforsamling, og forsamlingsleder Ole Kristian Sameien hadde en andakt over temaet ”Follow me”. Jesus kalte disiplene til etterfølgelse. Slik kaller han også mennesker i dag til å bryte opp og følge ham. Det kan koste å følge Jesus, men vandringen på Guds vei er trygg. Den har himmelen som mål, og Jesus vil gå sammen med oss, samme hva vi kan møte av utfordringer i livet.

Neste samling for den internasjonale gruppen blir allerede 23. februar kl 19 i Misjonssenteret. Selv om mye av opplegget foregår på engelsk, er både utlendinger og nye og gamle nordmenn velkommen til samlingen.
Oppdatert 03.02.06
Comments