Informasjon‎ > ‎Arkiv‎ > ‎

Første barnedåp

Kristi himmelfartsdag var det et historisk festmøte på Misjonssenteret. Da forgikk nemlig den første banredåpen i NLM Hamar Misjonsforsamling.

Av Ole Kristian Sameien
text_7129
Det var mer enn 80 forventningsfulle mennesker som hadde funnet veien til Misjonssenteret denne strålende mai-dagen. Alt lå til rette for et festmøte i forbindelse med forsamlingens første barnedåp.

Det var Oda Malene Rydland som ble døpt. Det var faren, Bjarte Rydland, som bar henne til dåpen, og det var oldefaren, Sigurd Rydland, som døpte. Han hadde tatt turen fra Vestlandet for å være med på denne store begivenheten.

Ikke første dåp
Sigurd kunne fortelle at det var ikke første gangen det var dåp i Misjonssenteret. For mange år siden hadde han døpt en voksen person her - en som ikke var døpt før han ble en kristen.

Det var en beveget far som kunne fortelle forsamlingen hvor fint det var å få døpe barnet sitt i den forsamlingen som var familiens åndelige hjem. Mange kjente nok på at de fikk være med på noe stort denne dagen.

Mathias Mjølhus prekte og forsamlingsleder Ole Kristian Sameien ledet møtet. For anledningen var det trommet sammen et lite husorkester som spilte til allsangen, så sangen ljomet mellom veggene denne formiddagen. Mange syntes det ble et flott samvær, så det er ganske sannsynlig at dette ikke blir den siste barnedåpen i forsamlingen...
Oppdatert 07.06.06
Comments