Informasjon‎ > ‎Arkiv‎ > ‎

Fullt hus i Misjonssenteret

Det ble fullt hus i Misjonssenteret da Hamar Misjonssamband fikk besøk av Kvitsundkoret fra Kviteseid i Telemark.

Av Ole Kristian Sameien
45 elever fra Kvitsund Gymnas kom på besøk.
45 elever fra Kvitsund Gymnas kom på besøk.
Les mer om Kvitsund Gymnas
Søndag 17. april kom et kor med 45 ungdommer fra Kvitsund Gymnas på besøk til Misjonssenteret. De var på turné på Østlandet, og tok turen innom Hamar.

Trangt om plassen
Misjonssenteret er ikke bygd for å ta imot mange på en gang, og det var tildels kaotisk når ungdommene strømmet inn i lokalet. Slike anledninger må takles med smidighet og fleksible løsninger. Så på tross av overfylte lokaler, var alle innstilt på å gjøre det beste ut av det. Det er på slike dager behovet for nye lokaler blir ekstra påtrengende ...

Mye sang
Når folk har reist helt fra Telemark for å synge for oss, skulle det bare mangle at de fikk presentere mye av repertoaret sitt. Møtet ble derfor preget av mye korsang fra Kvitsundungdommene. Forsamlingsleder Ole Kristian Sameien talte over temaet "Sannheten tro i kjærlighet" ut fra Efeserbrevet 4.

Kvitsundkoret er et valgfag ved Kvitsund Gymnas i Telemark. Koret består for det meste av 1. og 2. klassinger ved privatgymnaset som er eid av Norsk Luthersk Misjonssamband.

Skolen samler 190 elever fra hele Norge, og 160 av dem bor på skolens internat. Kvitsund Gymnas i Kviteseid kan vise til gode faglige resultater, og ligger vakkert plassert ved Telemarkvassdragene.

Frynsegode
Etter møtet satte ungdommene seg i bussen og kjørte til Grimerud Gård for å overnatte. Lærer og dirigent Ivar Stokkeland kunne fortelle at det var enkelte frynsegoder knyttet til det å være med i koret. Turnéen var et slikt gode - men han kunne også fortelle at det ventet en overraskelse for kormedlemmene dagen etter. Da ville de ta turen til Hunderfossen for å kjøre i bob-banen.
Oppdatert 18.04.05
Comments