Informasjon‎ > ‎Arkiv‎ > ‎

Gla'dag i Hamar

Lørdag 23. september ble ”Gla’ i Hamar” arrangert på Østre Torg. Barnekorene ”Kidspiration”, ”Futt og fart” og ”Levende lys”, og mange av menighetene i byen hadde gått sammen for å lage en skikkelig gla’ dag for barna i Hamar.

Av Ole Kristian Sameien
Det var mange som så på da felleskoret sang. (Foto: Ole Kristian Sameien)
Det var mange som så på da felleskoret sang. (Foto: Ole Kristian Sameien)
Da datoen for arrangementet ble satt, viste det seg at det allerede var mye som skulle skje i byen. Sentrumsforeningen og landbruket skulle arrangere landbrukets dag på torget. Heldigvis var disse mer enn villige til å bli med på et samarbeid. Resultatet ble en flott dag med massevis av folk i byen.

”Der skrudde’n på lyset”
Det var på forhånd knyttet en del spenning til været. Meldingene så heller grå ut, så det var noen spente arrangører som bet negler lørdag morgen. Men da det store felleskoret stilte opp for å synge, kom sola fram bak skyene. ”Der skrudde’n på lyset og,” var det noen som hørte blant tilskuerne på plassen.

Det store felleskoret besto av barn fra korene ”Kidspiration” (NLM Hamar Misjonsforsamling), ”Futt og fart” (Filadelfia) og ”Levende lys” (Storhamar kirke). I tillegg til disse korenes menigheter og forsamlinger, var også Normisjon og Frikirken med på arrangementet. Barnekorene hadde på forhånd øvd på tre sanger, et fra hvert av korenes repertoar. Ungene sang så det ljoma over Østre Torg, og mange skuelystne stilte opp for å se de sangglade barna.

Etter sangøkten stilte dukketeaterkoret ”D’ Soul” seg opp og framførte en fengende forestilling til drivende gospelrytmer. Bak dukkene i koret sto en gjeng tenåringer fra Filadelfia. Publikum klappet og smilte mens de vagget i takt med dukkekoret.

Aktiviteter og konkurranser
I tillegg til det som skjedde fra scenen, var det mange forskjellige aktivitetstilbud på Østre Torg. Hver av arrangørmenighetene stilte med frivillige som sørget for mange artige leker og konkurranser for barna. På bodene kunne de blant annet kaste ringer for å få brus, kaste piler på ballonger med godteri og vinne forskjellige premier. Mange barn benyttet også anledningen til å få seg litt maling i ansiktet. Hjem-is delte ut gratis is, Totto-toget kjørte i rute gjennom byen med små og store passasjerer, og rundt omkring på torget kunne man se på levende dyr og smake på gårdsprodukter fra omlandet.

Det er liten tvil om at ”Gla’ i Hamar” ble vellykket! Stemningen blant arrangørene var udelt positivt. Kanskje er dette en tradisjon som er kommet for å bli?
Oppdatert 05.10.06
Comments