Informasjon‎ > ‎Arkiv‎ > ‎

Hva er NLM?

Hva er Norsk Luthersk Misjonssamband - en organisasjon som driver med ytremisjon eller en som driver med misjon i Norge?

Av Ole Kristian Sameien
text_10243
Svaret på dette spørsmålet er ganske avgjørende for oss. For noen er kanskje svaret nokså innlysende: ”Vårt kall er først og fremst å nå de unådde!” De fleste sambanditter vil nok si seg enig i at det må være avgjørende for en misjonsorganisasjon å ha fokus på å nå de som ennå ikke har hørt om Jesus. Men Misjonssambandet har helt siden starten hatt en tofoldig strategi for å nå verden for Kristus: Å forkynne evangeliet, både på misjonsfeltene og i Norge. NLM er både en ytremisjonsorganisasjon og en indremisjonsorganisasjon.

Jeg har tenkt på en liten analogi for dette. Se for deg et skispor. Det består av to parallelle spor. For at det skal være fremdrift på skituren, må det være ski i begge sporene. Noen ganger kan vi suse avgårde med skia noenlunde parallelt. Andre ganger må vi sparke fra med én ski om gangen, i en slags diagonal gange. Uansett hva slags stil en velger å bruke på turen, må begge skia være med for å nå målet. Hvis den ene skien stopper opp i løypa, vil det før eller senere stoppe opp for den andre skien også.

Ytre- og indremisjonsarbeidet i NLM er ingen konkurrenter. De er to sider av det samme arbeidet for å nå mennesker for evigheten. Derfor må vi slutte med å sette arbeidsgrenene opp mot hverandre, og heller fokusere på hvordan vi kan ”finslipe teknikken” og gå best mulig mot det samme målet.
Oppdatert 17.08.07
Comments