Informasjon‎ > ‎Arkiv‎ > ‎

På besøk i rådhuset

22. mars fikk Internasjonal gruppe "audiens" i Hamars nye rådhus, med selveste ordføreren som guide.

Av Magne Rydland
Internasjonal gruppe foran rådhuset i Hamar. (Foto: Ole Øivin Sandvold)
Internasjonal gruppe foran rådhuset i Hamar. (Foto: Ole Øivin Sandvold)
Internasjonal gruppes samling 22. mars ble litt annerledes en vanlig. Denne gangen var vi over 30 – med noen gjester spesielt invitert!

Vi møttes i Hamars praktfulle rådhus der en opplagt og interessert ordfører, Einar Busterud, stod i hoveddøra og tok i mot oss alle med et solid håndtrykk!

Ordføreren ga oss en innføring i lokaldemokratiet ved en gjennomgang av de lokale styrende organer. Ordføreren la for dagen en stor grad av pedagogisk teft, for her ble alle sett – fra den yngste – Zanneth 2 mnd! – til de eldste – navn nevnes ikke! Denne samlingen forgikk i formannskapssalen – moderne i sin arkitektur – verdig i sin innredning! Ordføreren la for dagen en troverdig interesse for ”dere som bur på Ormseter” – slik han tiltalte alle med en brunere hudfarge enn oss innfødte! Vår venn fra Iran kjente seg som nordmann for en liten stund!

I denne situasjonen ble også Ole Øyvin sin 39-årsdag feiret! Det ble sunget og klappet. Vi norske er opptatt av alder på en helt ukjent måte for våre afrikanske venner. Det var ikke mange av dem som brydde seg om sin egen fødselsdag – den visste de nemlig ikke! Det vakte også munterhet at Aud hadde vært læreren til ordføreren – en gang i tiden! Ordføreren var klar over at beboerne på Ormseter var svært opptatt av bussavgangene til og fra Hamar. Beboerne kunne tenke seg mange flere avganger daglig. Selv ikke en smilende og interessert ordfører kunne gjøre noe med det, for det var det fylket som forvaltet!

Etter en omvisning i fylkesstyresalen og salongen, takket vi for oss og gikk til Misjonssenteret der et fint pyntet fødselsdagsbord ventet på oss. Vi fikk kake, is, sjokolade og diverse drikke. Fødselsdagsbarnet fikk gaver fra foreldrene som var invitert til hele opplegget, og fra Internasjonal gruppe. Ole Øyvin er blitt fast sjåfør for Internasjonal gruppe! Han viste også bilder fra skidagen på storskjermen – det førte til mer eller mindre en sammenhengende latter! Det var også hyggelig at det kom noen andre til denne samlingen! Guds ord ble forkynt av forkynner Jon Nævdal. Å være leire i krukkemakerens hånd er et privilegium når krukkemakeren er vår gode Far i himmelen!
Oppdatert 28.03.07
Comments