Nyheter


Vi bytter navn til NLM Hamarkirken

lagt inn 23. mar. 2017, 04:37 av Ole Kristian Sameien

På årsmøtet 6. mars ble det vedtatt at NLM Hamar Misjonsforsamling endrer navn til NLM Hamarkirken. På søndag markerte vi det i gudstjenesten at vi nå innfører det nye navnet, samt at vi begynner å bruke begreper som menighet, gudstjeneste og pastor. Overgangen til ny logo og nye nettsider vil skje i løpet av våren, og vi håper dette kan være med å styrke forsamlingens menighetsprofil og selvforståelse. 

Som hånd i hanske

lagt inn 10. jan. 2017, 00:54 av Ole Kristian Sameien


Det å oppdage sin gudgitte utrustning er viktig for den enkelte av oss. Derfor har vi satt opp fire søndager der nådegaver og tjenestene i menigheten har vært i fokus. Som en forlengelse av denne undervisningen, inviterer vi til en "nådegave-worksjop" der du kan finne ut hva som er din "tjenesteprofil". Workshop'en går over to kvelder: 1. og 8 februar kl. 19:30-22:00. Alle påmeldte får deltakerboka fra kurset "Som hånd i hanske" (kr 250,-). For at vi skal få bestilt nok bøker, er påmeldingsfristen satt til onsdag 25. januar


Julegaven 2016

lagt inn 8. des. 2016, 08:59 av Ole Kristian Sameien

I høst vedtok styret for NLM Hamar Misjonsforsamling å arrangere “Åpen dag” i Brukshuset i stedet for Julemesse. Lørdag 26. november ble salg av kaker, mat, årer og lodd, byttet ut med gratis grøt og korsang! Det var mye folk innom i Brukshuset, og vi har fått mange tilbakemeldinger om at dette var et godt og positivt tiltak. 

Julemessa har i mange år vært en viktig inntektstkilde for oss. De siste årene har julemessa bidratt til at vi har kunnet sende rundt kr 70.000,- videre til NLMs ytremisjonsarbeid, og vi er takknemlige for den fantastiske innsatsen som er gjort i mange år! Men ofte har det vært mange av de interne i forsamlingen som både har stått for produksjon og innkjøp av genvinster og kjøp av lodd. Julemessa har også vært et ressurskrevende arrangement når det gjelder frivillige, særlig siden mange i forsamlingen bidrar til ukentlige “julemesser” i gjenbruksbutikken, som går mot et fantastisk resultat i år! Derfor tror vi endringen til et litt enklere arrangement, der vi fortsatt samler folk i Brukshuset til førjulshygge og relasjonsbygging, er et skritt i rett retning. 
Men hva gjør vi med forsamlingens ansvar for å samle inn til misjonen? Hovedkontoret til NLM har for tiden en litt utfordrende økonomisk situasjon på grunn av stor aktivitet (mange utsendinger) og svak kronekurs. Styret vil derfor utfordre oss alle som går i eller har en relasjon til forsamlingen til å tenke igjennom hva vi normalt ville brukt på julemessa (kakebaking, gevinstkjøp, loddkjøp osv.), og vurdere om vi kan gi en “julegave” til misjonen. “Julegaven” vil være en øremerket innsamling som sendes rett videre til NLMs hovedkasse. Vil du være med på dette? Det er flere måter å gi julegaven på:

Bank: Du kan gi rett til NLM Hamar Misjonsforsamling sin konto: 1503.45.34133 og merke innbetalingen med “Julegave 2016”. 
Vipps: Du kan “vipps’e” gaven din til vår konto med mobilen din! Velg “send penger” og søk opp “NLM Hamar”. Merk innbetalingen med “Julegave 2016”.

Ennå mye ugjort (2016) from NLM web-tv on Vimeo.

Konsert med Samuel Ljungblahd og Hamar Gospelkor

lagt inn 16. aug. 2016, 13:23 av Ole Kristian Sameien   [ oppdatert 17. aug. 2016, 00:16 ]

Lørdag 3. september kl. 20 blir det en fantastisk konsert i Brukshuset. Gospelsangeren Samuel Ljungblahd og pianisten Samuel Hector kommer fra Sverige. Hamar Gospelkor blir også med og deltar på noen sanger med og uten Samuel. 

Konserten er en del av jubileumshelga for Brukshuset. Vi håper på stinn brakke", så det er bare å kjøp billetter allerede nå!


Her er en smakebit fra da Samuel sang på prinsebryllupet i Sverige:


Brukshuset 5 år!

lagt inn 16. aug. 2016, 12:22 av Ole Kristian Sameien   [ oppdatert 25. aug. 2016, 03:18 ]

Helga 2.-4 september 2016 markerer vi at det er 5 år siden Brukshuset sto ferdig! 


Fredag kl. 20-23 blir det Kveldsåpent+ - en ungdomkveld for både gamle og unge. Kvelden blir preget av det ungdommene normalt gjør i Brukshuset, og vi håper mange fra "storfamilien" blir med på møte og aktiviteter. Det blir salg av mat og kioskvarer.

Lørdag markerer gjenbruksbutikken at det er 5 år siden åpningen. Det blir ulike innslag i og rundt butikken, med hilsen fra kommunen, kake og sanginnslag av Samuel Ljungblahd kl. 12:30 som høydepunkt.

Kl. 20 inviterer vi til en fantastisk konsert med den svenske gospelartisten Samuel Ljungblahd i Brukshuset! Med seg har han Samuel Hector på piano. Hamar Gospelkor vil også bidra med sanger alene og sammen med svenskene. Konserten koster kr 250,- og du kan sikre deg plass ved å kjøpe billetter på forhånd. 

Søndag kl. 11 blir det festgudstjeneste for alle generasjoner! Brødrerøster og Hamar Soul Children synger, og Ole Kristian Sameien har andakt. Etter gudstjenesten blir det festmiddag. Det er forhåndspåmelding til middagen

Nå kan du gi med Vipps

lagt inn 15. mar. 2016, 12:20 av Ole Kristian Sameien   [ oppdatert 15. mar. 2016, 12:23 ]

Nå kan du gi din kollekt rett fra mobilen med Vipps! Du kan laste ned App'en på mobilen, søke opp "NLM Hamar", og "vipps'e" din gave rett til forsamlingens konto. Enkelt og greit.
 

Her kan du laste ned app'en: 

Vipps på Apple App Store Vipps på Google Play Vipps på Windows Phone Store

Tilgi av hjertet

lagt inn 8. mar. 2016, 06:16 av Ole Kristian Sameien   [ oppdatert 8. mar. 2016, 06:30 ]

Søndag 6. mars 2016 talte Ole Kristian Sameien i Brukshuset om å tilgi av hjertet. Temaet er hentet fra disippelkurset Frihet i Kristus (Freedom in Christ). 


Ole Kristian Sameien er forsamlingsleder i NLM Hamar Misjonsforsamling.

Glorias gir ut CD

lagt inn 9. des. 2015, 10:23 av Ole Kristian Sameien

Gloria Tumansery avsluttet et treårig masterstudium i Hamar sommeren 2015. Mens hun bodde her, hadde vi stor glede av hennes vakre sang, både på møtene i Brukshuset og som solist i Hamar Gospelkor. Siste uken før hun returnerte til Indonesia, fikk vi spilt inn fem av sangene på hennes repertoar. Nå er EPen kommet fra trykkeret, og CDen er blitt en vakker liten perle.   

Hele CD-prosjektet er blitt til ved stor dugnadsinnsats. Takk til Ole Gjøstøl for nydelig pianospill og god produksjon og mix. Takk til Marte og Ole Kristian Sameien for initiativ, koring, coverdesign og praktisk tilrettelegging. Takk til fotograf Elin Bergendahl for nydelige bilder. Takk til Ragnar Løsnesløkken og Thomas Gallatin for flott spilling. Takk til Edru Livsstil Hamar og Norea Mediemisjon for økonomisk støtte til prosjektet. Og mest av alt takk til Gud, som har gitt Gloria en fantastisk stemme, og som sendte henne på utlån til Hamar i tre år! Vi håper at sangene kan bli til stor velsignelse for alle som hører på!

Når du kjøper denne CD’en, støtter du arbeidet til Norea Mediemisjon i Indonesia. Norea samarbeider med organisasjonen Studio Sentosa, som driver et omfattende arbeid for å spre det kristne budskapet gjennom radio, TV og Internett. Studio Sentosa sender på 90 radiostasjoner og kan nå 2 millioner lyttere fra sin egen lokalradio i Batu. Mediesenteret lager også programmer til lokal- og regional- TV, og nå vil Studio Sentosa dessuten sende på nasjonalt TV.

CD’en distribueres av Norea Mediemisjon, og kan bestilles på: www.norea.no

CDen kan også kjøpes i Brukshuset Hamar. 

Julemessa 2015

lagt inn 23. nov. 2015, 05:35 av Ole Kristian Sameien   [ oppdatert 23. nov. 2015, 05:35 ]


Lørdag 28. november kl. 11-15 har NLM Hamar Misjonsforsamling julemesse i Brukshuset. Det blir åpen kafé, flere runder med åresalg, ansiktsmaling, juleverksted og lykkehjul for barna, salg av hjemmelagde julekaker, «gjett og vinn» m.m. Div. I tillegg blir det flere flotte innslag fra scene:

12:00 Sang av Hamar Gospelkor 
og ord for dagen av Ole Kristian Sameien
13:15 Sang av Hamar Soul Children
14:15 Sang av mannskoret Brødrerøster

Inntektene fra årets julemesse går til NLMs arbeid, der en del er øremerket bistand og diakoni i EtiopiaDu kan også støtte dette prosjektet ved å kjøpe lodd i årets julelotteri.  

Frihet i Kristus 2016

lagt inn 23. nov. 2015, 05:28 av Ole Kristian Sameien

Mange kristne når ikke sitt gudgitte potensiale i sitt disippelskap. Hva skal til for å komme ut av negative sirkler og frustrerende stagnasjon? Dette er noe av det disippelkurset "Frihet i Kristus" forsøker å svare på. 

En viktig nøkkel ut av uføret er å forstå at det ikke er hva du gjør som bestemmer hvem du er, men hvem du er som bestemmer hva du gjør. Kursets mål er å hjelpe vanlige kristne til å forstå hvem de er i Kristus, hvordan den daglige kampen er, og hvordan de kan vokse i modenhet. Kurset består av undervisning, videoinnslag og gruppesamtaler. I løpet av kurset vil deltakerne bli ledet gjennom prosessen «steg til frihet», som hjelper dem til å avdekke og håndtere negativ påvirkning og åndelige konflikter. 

Fra januar til april 2016 arrangeres kurset for andre gang i Brukshuset. 

1-10 of 78