Nyheter‎ > ‎

En fantastisk åpningshelg

lagt inn 6. sep. 2011, 08:17 av Ole Kristian Sameien   [ oppdatert 6. sep. 2011, 08:34 ]
Lørdag 3. september kl. 12 var det offisiell åpning av Brukshuset Hamar i Stormyrveien 11. Nå er bygget totalrestaurert og klart for mangfoldig bruk. Rundt tusen personer var innom på åpningshelga!

Det startet med at Hamars nye gjenbruksbutikk,Gjenbrukshallen, åpnet dørene kl. 10. Gjennom hele dagen var det et godt sig av mennesker som ville utforske den nye butikken på jakt etter bruktkupp. Omsetningen på åpningsdagen ble ny rekord i kjeden!

Et sted for å knytte bånd

På selve åpningen av bygget kl. 12, var Einar Busterud invitert. Etter noen velvalgte ord av ordføreren, ble Brukshuset, med slagordet "- for Gud og hvermann" åpnet. Vanligvis skjer

åpninger ved klipping av en snor. Denne gangen ble det i 
stedet knyttet sammen to tau for å markere at huset skal være et sted der mennesker blir knyttet sammen, både med hverandre og med Vår Herre.

Utover dagen var det mye som skjedde i Brukshuset. Det var blant annet gratis kake, kaffe og pølser (pølsene ble sponset av Rema 1000 i nabolaget)Det var også etiopisk kaffeseremoni og misjonsutstilling i småsalen, I tillegg var det lagt opp til forskjellige aktiviteter for barna.

På kvelden var det duket for åpningsshow og konsert med Hamar Gospelkor, Brødrerøster og Marte og Ole Kristian Sameien. Innimellom de musikalske godbitene, var det intervjuer og innslag fra scenen, godt ledet av Jonatan Faraasen og Arild Sivertsen som ledet festkvelden. Gjenbruksbutikken stilte blant annet med mannekengoppvisning som skapte god stemning i salen! 

"For Gud og hvermann"

Søndag formiddag var det NLM Hamar Misjonsforsamlings tur til å markere åpningen av huset. Ole Kristian Sameien talte over temaet "For Gud og hvermann", og løftet fram visjonen for forsamlingen. Georg Stensland fra NLM Region Øst og Øyvind Fjellestad kom med hilsninger. 

Etter formiddagsmøtet, var det dekket til kirkekaffe med mange flotte
kaker. De forskjellige vertskapsgruppene hadde tatt med seg festkakene, og det var mange gode samtaler rundt bordene i Brukshuset. 

Alt i alt ble åpningshelgen en flott markering av at huset nå tas i bruk! Vi håper Brukshuset kan bli en positiv faktor i Hamar, og at det kan bli et brukshus for Gud og hvermann!

Se flere bilder fra åpningshelga:

(Foto: Ole Øivin Sandvold)
Comments