Nyheter‎ > ‎

Fullt hus i Domkirken

lagt inn 9. mar. 2010, 02:07 av Ole Kristian Sameien
5.-7. mars 2010 sto praktisk talt alle kristne sammenhenger sammen om å invitere til fellesmøter i Hamar domkirke. Det er lenge siden det har vært en slik bredde bak et felleskristent arrangement i Hamar. 

Helgens hovedtaler var TV-pastoren Egil Svartdahl. På sin lune og folkelige måte talte han til den lydhøre forsamlingen. Med god humor og sterke historier fra møter med enkeltmennesker, var det kort vei mellom latter og tårer. 

Fredag kveld talte han om Emmausvandrerne ut fra Fjellvettreglene. Lørdagstalen handlet om bagasjen vi har med oss gjennom livet, at det er noe som ikke går gjennom den siste "bagasjekontrollen". Talene hadde en sterk appell om å komme til Jesus slik vi er og med det vi drasser med oss av synder og byrder, og invitere Jesus inn i livet og prioriteringene. Lørdag formiddag var det også et lunsjseminar i Hamar Frikirke over temaet "Den gode samtalen". 


På søndagen var det duket for fellesgudstjeneste i domkirken. Kapellan Morten Stensberg ledet gudstjenesten, og ledere fra de ulike sammenhengene deltok på forskjellige måter. Egil Svartdahl talte ut fra lignelsen om den bortkomne sønn, om Guds farshjerte som kommer så tydelig til uttrykk i denne fortellingen. Gudstjenesten ble avsluttet med nattverdsfeiring.

Det var sterkt å merke enheten og gleden over å komme sammen som kristne i Hamar. Gjennom helgen var det til sammen over 1300 innom på møtene i domkirken. Tar vi med lunsjseminaret og barna på barneopplegget, var det nærmere 1500! 

Det ble tatt opp kollekter på fellesmøtene, og overskuddet gikk til det flotte arbeidet i Café Uno. 
Comments