Nyheter‎ > ‎

Størst er kjærligheten

lagt inn 27. sep. 2009, 04:43 av NLM Hamarkirken   [ oppdatert 27. sep. 2009, 05:21 ]
Høsten 2009 ønsker vi å sette fokus på kjærligheten på søndagsmøtene våre! Kjærlighet er et sentralt begrep i Bibelen. Det står om et av Guds viktigste egenskaper. Det brukes om vårt forhold til Gud og våre medmennesker, ikke minst i det kristne fellesskapet.

"Se hvordan de elsker hverandre," var samtidens beskrivelse av den første kristne menighet i følge en av kirkefedrene. Kjærlighet skal være et av de viktigste kjennetegnene på et godt kristent felleskap. Det er godt å være en del av et fellesskap preget av varme relasjoner.

Likevel er det ingen selvfølge at det skal være slik i Guds menighet. Apostlene måtte stadig formane de kristne til å elske hverandre. Der kjærligheten ble lunken eller fraværende, ble de kristne formanet til å omvende seg.

Mangelen på kjærlighet er også et endetidstegn i Bibelen:

Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. (Matt 24,12)

Kjærlighet må varmes og næres. En av de viktigste kildene til denne kjærligheten er Jesus selv. Hans liv på jorden var en demonstrasjon av Guds kjærlighet til oss mennesker. Da han frivillig lot seg korsfeste for å sone straffen for verdens synd, åpenbarte han Guds fullkomne kjærlighet for oss. "Vi elsker fordi han elsket oss først," skrev apostelen Johannes.
Comments