Nyheter‎ > ‎

TV-pastoren samlet full kirke

lagt inn 4. apr. 2011, 05:08 av Ole Kristian Sameien
Første helga i april var det igjen duket for en fellesmøte-helg med TV-pastoren Egil Svartdahl i Hamar. I 2010 ble fellesmøtene arrangert i Hamar domkirke, som viste seg å være altfor liten for et så stort arrangement. Denne gangen ble møtene holdt i Vang kirke, som også er Hedmarks største kirke. 

Allerede fredag kveld strømmet det på med folk! Over 500 mennesker fylte kirken. Hamar Gospelkor innledet møtet med kraftfull sang før menighetsrådslederen i Vang ga ordet til møtelederen Willy Ludvigsen.

Det var satt sammen et husorkester med forsangere for anledningen. De ledet an, og forsamlingen sang med på sanger med bred tverrkirkelig gjenkjennelse. 

Tema for helga var "Smak av himmel". Egil Svartdahl satte tonen allerede første kveld med et tydelig budskap om nåde. Gjennom hele helga var det en lydhør forsamling som fikk høre et flere gode taler med et Jesus-fokus. 

Lørdag var det invitert til lunsj-seminar i Misjonshuset, med temaet "Gi det videre - flergenerasjonsmenighetens utfordringer og muligheter". Det var et aktuelt tema som engasjerte de nesten 100 som hadde meldt seg på seminaret.

Søndag formiddag var det duket for den store finalen! Fellesgudstjenesten pleier å være det mest besøkte arrangementet i fellesmøtehelgene. Slik ble det også i år. Nesten 700 mennesker fylte benkeradene i tillegg til over 100 barn som møtte til eget opplegg på Ridabu skole og i kirkestua. Egil talte ut fra dagens tekst på sin sedvanlige måte; Et tydelig Jesus-fokus, sydd sammen med god humor og sterke historier. Gudstjenesten ble avsluttet med nattverd der folk fra de ulike menighetene i byen bidrog som utdelere. 

Etter arrangementene i kirka, var gymsalen pyntet for kirkekaffe. Både etter møtene og gudstjenesten var det mange som fant veien inn for å prate videe. I det hele tatt var det lagt godt til rette for å knytte kontaker på tvers denne fellesmøtehelgen, som fort kan bli en flott vårtradisjon i Hamar.

Les hva Hamar Arbeiderblad skrev om fellesgudstjenesten og se videoklippet de har lagt ut på nettsidene sine. 

Fellesmøtene 2011

Comments